Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@05:13:58 GMT

فضيلت و احکام روزه‌ي شش روز از ماه شوال

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۹۲۹۸۰

فضيلت و احکام روزه‌ي شش روز از ماه شوال

خبرگزاري آريا -
منزلت و فضيلت روزه ي شوال
حضرت محمد(ص) مسلمانان را به روزه گرفتن شش روز از ماه شوال، تشويق نموده است. در ادامه به فضائل و همچنين شرايط روزه شش روز ماه شوال پرداخته‌ايم.
روايت است که رسول الله (صلي الله عليه و آله) فرموده است:
«من صام رمضان ثم أتبعه ستا من شوال كان كصيام الدهر»
هرکه ماه رمضان را روزه بگيرد، سپس در پي آن شش روز از ماه شوال را روزه بگيرد؛ اجرش همچون روزه گرفتن در تمام دهر (زمانه) مي‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مراد از دهر (زمانه) دراين حديث سال ميباشد به اين معني که تمام سال را روزه گرفته باشد. پس اگر کسى بطور دوامدار هر سال همين شش روز را روزه بگيرد به اين معناست که تمام زمانه و يا عمرش را روزه گرفته است.
و همچنين روايت کرده‌اند که رسول الله (صلي الله عليه و آله) فرمود:
«جعل الله الحسنة بعشر أمالها فشهر بعشرة أشهر وصيام ستة أيام بعد الفطر تمام السنة»
خداي متعال يک حسنه را به ده برابر گردانيده است، بناءً يک ماه (ماه رمضان) برابر به ده ماه بوده، وشش روز بعد از فطر را روزه گرفتن يک سال را پُره مي‌سازد.
و در لفظي چنين آمده است:
«صيام شهر رمضان بعشرة أشهر، وصيام ستة أيام بشهرين فذلك صيام السنة»
روزه داشتن ماه رمضان برابر به ده ماه بوده، وروزه داشتن شش روز برابر به دو ماه مي‌باشد، اينست روزه گرفتن همۀ سال.
صحيح الترغيب والترهيب
فضيلت روزه گرفتن شش روز ازشوال:
1- چنانچه گذشت او روزۀ يک ساله را تمام مي‌سازد.
2- نشانۀ محبت و رغبت در طاعت است، چون انسان مسلمان بعد از آنکه يک ماه رمضان را روزه گرفت؛ آنچه بر او فرض بود ادا شد و از عهدۀ او بيرون شد، باز هم او بالاي آن شش روز ديگر را به اختيار و رغبت خود بخاطر رضاي الله و بدست آوردن اجر و ثواب؛ روزه مي گيرد.
3- روزه گرفتن شش روز از شوال مانند سنن رواتب نمازها است، که کمبودي فرض را پُره مي‌سازد، و همه مي‌دانيم که در روزۀ ما در ماه رمضان حتمًا چيزي از کوتاهي و خلل وارد شده است که نياز به تکميل کردن دارد.
4- نشانۀ قبوليت و پذيرفتن روزۀ ماه رمضان است، چون يکي از نشانه‌هاي قبول آن است که در پي طاعت، طاعت ديگري انجام دهد.
5- يک نوع شکر و سپاسگزاري است آن ذات بلند و والا را که بندۀ خود را کمک وياري بخشيد تا اينکه يک ماه رمضان را کاملاً روزه گرفت، واگر لطف و مهرباني اوتعالي نمي‌بود، هرگز اين بندۀ ضعيف و بيچاره نمي‌توانست که يک روز را روزه بگيرد، چه رسد که يک ماه را روزه بگيرد.
سوال‌هاي رايج درباره‌ي روزه شش روز در ماه شوال
- اين شش روز از چه وقت آغاز گرديده و چه وقت به پايان مي‌رسد؟
اين شش روز از روز دوم شوال آغاز گرديده و تا آخرين روز شوال دوام دارد. چون روز اول شوال عيد فطر است که آن روز را روزه گرفتن جايز نيست، و در حديث ثوبان آمده است که «وصيام ستة أيام بعد الفطر».
- آيا بايد روزه شش شوال به صورت پي در پي گرفته شود يا به صورت پراکنده امکان پذير است؟
روزه شش روز از ماه شوال سنت ثابتي از پيامبر صلي الله عليه وسلم است و هر شخصي مي تواند آن را به صورت پراکنده يا متوالي بگيرد زيرا رسول خدا (ص) روزه اين روزها را ذکر کرد اما پراکنده يا متوالي بودن آن را ذکر نکرد. مقصود آنست که از ماه شوال شش روز را روزه گرفته شود، برابر است که از اول ماه باشد يا از ميان و يا از آخر آن، چه پياپي باشد و چه جدا جدا، به اينگونه که يک روز روزه بگيرد و يک روز بخورد، يا اينکه دو و يا سه روز روزه بگيرد باز چند روز بخورد باز باقي ايام آن شش روز را روزه بگيرد. مهم آنست که شش روز را پُره کند.
- آيا جايز است قبل از اينکه قضاي رمضان گرفته شود فرد ابتدا شش روز از شوال را روزه بگيرد؟
اگر فرد اجر وارد شده در حديث پيامبر را مي‌خواهد بايد ابتدا روزهايي را که از رمضان روزه نگرفته قضا کند سپس شش روز از شوال را روزه بگيرد تا حديث پيامبر صلي الله عليه و سلم بر او منطبق شود و پاداش نصيبش شود.
شيخ محمد صالح المنجد
- آيا جايز است که روزه شش روز از شوال به همان نيت قضاي رمضان گرفته شود؟
جايز نيست- زيرا روزه شوال مرتبط با رمضان است و شش روز روزه شوال گرفته نمي‌شود مگر بعد از قضاي روزه‌هاي رمضان و اگر روزه شش شوال قبل از قضاي رمضان گرفته شود اجر وارد شده در حديث پيامبر نصيب شخص نمي‌شود.
شيخ محمد صالح المنجد
گردآوري: بخش مذهبي بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۹۲۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش تاثیرگذار مادران برای جذب جوانان به مساجد

امام جمعه خمینی‌شهر بر نقش موثر مادران برای جذب جوانان و نوجوانان به مساجد تاکید کرد.

حجت‌الاسلام سید حسین محمودآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان ضمن تبریک و گرامیداشت روز معلم و هفته عقیدتی سیاسی اظهار کرد: خداوند در آیه ۱۳۶ سوره مبارکه نساء، چهار مورد مهم برای عاقبت بخیری و جلوگیری از گمراهی به ما معرفی می‌کند و آن ایمان به خداوند، ملائکه، کتاب‌های آسمانی، رسولان الهی و به آخرت است.

وی ادامه داد: اگر کسی به‌عنوان مربی، مسئول پایگاه بسیج یا دیگر مسئولیت‌ها می‌خواهد کار فرهنگی کند، باید بر این ۴ مورد کارکرده باشد تا موفق شده و نتیجه بگیرد.

امام جمعه شهرستان خمینی‌شهر افزود: در نتیجه هم خودمان و هم دیگران را به سعادت می‌رسانیم و به همین دلیل راهبردمان باید یاد دادن، تعلیم، آموزش احکام و معارف الهی باشد که محصول آن پرورش انسان‌های پاک و سالم شود.

حجت‌الاسلام محمودآبادی تصریح کرد: ما در دوران انقلاب عملکرد و نمونه‌ای برای این آیات و روایات نداشتیم و یا به ندرت داشتیم ولی دقت کنید در طول این سال‌ها و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود این همه دشمن، شهیدان زیادی هم هدیه کردیم که اگر زندگی تک تک آن‌ها را مطالعه کنیم، می‌بینیم آن‌ها نتیجه آموزش همین احکام و معارف الهی هستند.

وی افزود: اگر به شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید زاهدی و شهدای مدافع حرم که طی سال‌های اخیر به شهادت رسیدند دقت کنیم، می‌بینیم آن‌ها محصول تلاش‌های کسانی هستند که معارف و احکام دین را آموزش می‌دهند و نتیجه تلاش‌های آن‌ها انسان‌های مخلصی است که جانشان را در راه خدا فدا می‌کنند و برای دیگران الگو می‌شوند.

امام جمعه شهرستان خمینی‌شهر با تاکید بر جذب نوجوانان و جوانان در محله‌ها به ویژه در ایام فراغت تابستان عنوان کرد: باید به‌صورت آتش به اختیار جوانان را جذب کرد چرا که آن‌ها از نظر اعتقادی سالم هستند.

وی جذب فرزندان به سمت مسجد، بسیج و کسب معارف الهی را از جمله وظایف مادران متدین دانست و یادآور شد: اکنون وظیفه ما سنگین است چون دشمن بر روی فساد در میان بانوان و دیگر افراد جامعه برنامه‌ریزی کرده است و اگر از طریقی ورود کند، می‌تواند این فساد را جهشی کند و با توجه به نقش مادری، خانم‌ها در آینده نمی‌توانند فرزندان مؤمن تربیت کنند.

کد خبر 750268

دیگر خبرها

  • حجاب برای حفظ مقام و جایگاه زن است
  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • بیست و پنجم شوال، سالروز شهادت رئیس مذهب شیعه
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند
  • ۲۵ شوال سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • نقش تاثیرگذار مادران برای جذب جوانان به مساجد